• Heddie Mejborn

Press/Media: Press / Media

Description

At rapporten er en opsamling af eksisterende viden for bedre at kunne forstå IARC’s klassificering af rødt kød som 2A og forarbejdet kød som 1. Vi venter på selve rapporten fra IARC – opfordret til at journalisten spørger dem hvornår den kommer!
Vi har via litteraturen identificeret stoffer i rødt og forarbejdet kød, hvor der er gode mekanistiske forklaringer på, at disse stoffer kan være kræftfremkaldende, men vi har ikke lavet en risikovurdering; risikoen vil bl.a. afhænge af tilberedning og hvor meget man spiser. Vi er enige med IARC i, at der kan findes stoffer i kød, som kan være kræftfremkaldende, men forbrugerne kan selv gøre noget for at mindske risikoen, bl.a. tilberede kødet fornuftigt og spise fibre i fuldkorn og frugt og grønt.
Har henvist til Max og/eller FVST for danske særregler for nitritindhold i kødprodukter.
Vi har set på definitioner af kød i europæiske og amerikanske studier. Her er forskelle, som måske kan forklare forskelle i resultater. Forarbejdet kød bør ikke betragtes som en samlet gruppe, da det dækker over ret forskellige forarbejdningsprocesser. I danske studier er der ikke fundet association mellem kødindtag og øget kræftrisiko.
Kød indeholder også ’gode’ næringsstoffer, og der er videnskabelig dokumentation for, at et indtag på 500 g rødt kød/uge (i overensstemmelse med kostrådene) er sikkert at indtage

Subject

DTU’s rapport om kød og kræft.
Period4 Jul 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleDTU’s rapport om kød og kræft.
  Media name/outletFood Navigator
  Media typeWeb
  Date04/07/2016
  Producer/AuthorNatalie Morrison
  PersonsHeddie Mejborn