Description

I en netop udgivet rapport lyder en af hovedkonklusionerne fra Klimarådet, at danskernes madvaner er blandt de værste i forhold til CO2-aftryk – og det er især én bestemt kategori af fødevarer, hvor vi er storforbrugere.

Det fortæller Sisse Fagt, som er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet, hvor hun arbejder med ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme.

- Den helt store synder er de animalske produkter, hvor den store mængde kød især er i fokus. Mejeriprodukter, æg og lignende er også højt på listen. Selvom fokusset på denne gruppe af madvarer på ingen måde er ny, har vi ikke rykket os særligt meget i den rigtige retning, siger hun og fortsætter.

- Vi spiser ikke klimavenligt i Danmark, og det vil i mine øjne være en win-win, hvis vi kan ændre det. Den klimavenlige kost med flere grøntsager og mindre kød, vil nemlig også være markant sundere.

Kilde: DR.dk

Period17 Dec 2021

Media coverage

1

Media coverage