Press/Media: Press / Media

Description

»Hvis overvægtsudviklingen blandt danske kvinder fortsætter, vil det også snart være mere almindeligt som kvinde i Danmark at være overvægtig end at være normalvægtig,« siger Jeppe Matthiessen, seniorrådgiver på DTU Fødevareinstituttet, der netop har analyseret materiale omkring danskernes vægt.
På DTU Fødevareinstituttet forklarer Jeppe Matthiessen, at ændringer i kost- og aktivitetsvaner kan have bidraget til, at danske kvinder er blevet tungere. Energitætheden fra mad bør ifølge internationale anbefalinger ikke overstige 525 kilojoule per 100 gram, men nye beregninger viser, at mad i en gennemsnitlig dansk kost indeholder 744 kilojoule. Tilmed er kvinder noteret for det mest markante fald i aktivitetsniveau i den danske befolkning:
»Der er dokumentation for, at hvis folk spiser en energitæt kost og ikke får rørt sig nok, så tager de lettere på i vægt. Selv om, overvægt ikke alene kan forklares ved, at folk spiser for meget og bevæger sig for lidt, vil gode kost- og aktivitetsvaner afgjort have en gavnlig virkning for de, som gerne vil opnå en sundere vægt,« siger seniorrådgiveren på instituttet.

Subject

Overvægtsudviklingen blandt danske kvinder
Period2 Nov 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleOvervægtsudviklingen blandt danske kvinder
  Media name/outletBerlingske Media/Midtjyske Medier
  Media typeWeb
  Date02/11/2015
  Producer/AuthorHenrik H. Breum
  PersonsJeppe Matthiessen