Press/Media: Press / Media

Description

Har henvist til EFSAs vurdering af kakaoflavonoler som grundlag for en sundhedsanprisning. Der er dokumentation for at 200 mg/dag kakaoflavonoler bidrager til normal blodcirkulation ved at hjælpe til vedligeholdelse af elasticiteten af blodkarrene. De 200 mg kan enten fås som kapsler eller ved at spise 2,5 g høj-flavonolholdig kakao eller 10 g højflavonolholdig mørk chokolade. Det sidste har jeg oversat til mørk chokolade med et kakaoindhold på mindst 70%. Der er altså ingen undskyldning for at spise store mængder chokolade.
Journalisten forsøgte – forgæves – at få mig til at sige, hvad chokolade ellers er godt for, eller om jeg kunne komme i tanker om nogle fødevarer, befolkningen tror er sunde, men som ikke er det.
Jeg har henvist journalisten til ’Chokoladebekendtgørelsen’ for definition af forskellige typer af chokolade.

Journalisten nævnte et svensk studie, der viste, at folk med et højt chokoladeindtag havde lavere risiko for en sygdom (som jeg ikke bed mærke i). Jeg forklarede, at den type studier ikke viser, at det er chokoladen, der har effekten, fordi man kan forestille sig, at chokoladespiserne har sundere vaner end ikke-chokoladespisere. Jeg er ikke sikker på, at han forstod pointen!
Period16 Mar 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleEr chokolade sundt
    Media name/outletBT
    Media typeWeb
    Date16/03/2016
    Producer/AuthorAndreas Erbo Vestergaard
    PersonsHeddie Mejborn