Press/Media: Press / Media

Description

”Det er en udvikling vi bliver nødt til at tage alvorligt. Ikke mindst set i lyset af, at det er en relativ kort tidsperiode vi har undersøgt overvægtsudviklingen i,” siger Jeppe Matthiessen, seniorrådgiver på DTU Fødevareinstituttet.
”Vi kan se, at 110.000 flere danske kvinder er blevet overvægtige eller svært overvægtige i perioden og fortsætter den udvikling, kommer de snart til at ligge på niveau med danske mænd.”
”Vi kan se, at danskerne spiser en mere energitæt kost, ligesom danske kvinder er blevet mindre aktive i de senere år, mens der ikke ses ændringer i danske mænds aktivitetsniveau. Faldet i aktivitetsniveau hænger formentligt sammen med, at bl.a. skærmtiden er øget betydeligt. Folk bruger mere tid på internettet. Vi ved også, at flere danskere i løbet af de seneste par årtier har valgt den passive transport frem for den aktive. Men hverken for skærmtid eller transport synes der at være klare kønsforskelle,” siger Jeppe Matthiessen.
Han henviser til en ny strategi fra Transportministeriet om at få Danmark op på cyklen, som netop blev lanceret i 2014 for at ændre udviklingen med den passive transport.

Subject

Overvægtsudviklingen blandt danske kvinder
Period2 Nov 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleOvervægtsudviklingen blandt danske kvinder
  Media name/outletFoodculture.dk
  Media typeWeb
  Date02/11/2015
  Producer/AuthorChristian Erin Madsen
  PersonsJeppe Matthiessen