Description

Tænks undersøgelse af fluorstoffer i pizzabakker viser at der ofte er fluorstoffer i emballagen. Journalisten spurgte til hvor de kan komme fra. Henviste til DTU notatet til FVST fra August 2015 (på FVST og DTUs hjemmesider): Vi har ikke forsket i papir råvarernes indhold af fluorstoffer, og så vidt vides har andre heller ikke gjort det endnu, men sandsynlige kilder udover coatningen, er genbrugspapir og pap, trykfarve (selve farven: aromatiske fluorstoffer), hjælpestoffer i trykningen, rensemidler, evt forurenet processvand, og afsmitning fra maskiner hvor der har været processeret fluorcoatet papir.
Ligesom med alle andre råvarer der bruges til fremstillingen af emballagen er det producenten og alle ledene frem til den der sælger varen, som har ansvaret for at emballagen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Henviste til Anne Marie Vinggaard for toksikologi, og FVST for regler/opfølgning på det.

Artikel på nettet: http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE2886999/30-oere-mere-og-saa-faar-du-pizza-uden-fluorstoffer/

Subject

Tænks test af emballager, fluorstoffer, genbrugsemballage af papir og pap
Period17 Oct 2015

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTænks test af emballager, fluorstoffer, genbrugsemballage af papir og pap
  Media name/outletPolitiken
  Media typePrint
  Date17/10/2015
  Producer/AuthorKristian Trojaborg
  PersonsXenia Trier