Press/Media: Press / Media

Description

Kære Egon.
Mange tak for et interessant interview. Som lovet hermed citaterne.

»Det er en overraskelse for de fleste, at kamelen overhovedet er et malkedyr. Men det er den altså. Og endda et praktisk et af slagsen, da kamelen kan tåle forhold, som mange andre dyr ikke vil overleve,« siger professor fra DTU Fødevareinstituttet Egon Bech Hansen.
....
»Der har været forsket i komælk i 200 år, så den viden, vi har om mælk fra køer er særdeles veldokumenteret. Den forskning, vi har på kamelmælk, svarer kun til en brøkdel af det, så der er ikke nær så tung dokumentation,« siger Egon Bech Hansen, der i samarbejde med Danida har i flere år har arbejdet på at udvikle og fremme kvaliteten af kamelmælksproduktionen i Etiopien.
Selve sammensætningen af mælken er dog efterhånden veldokumenteret, og her bliver det interessant. I kamelmælk, der på mange måder ligner og har samme næringsværdi som komælk, er sammensætningen af proteiner nemlig anderledes end i komælk. Derfor vil der være mælkeallergikere, der kan drikke kamelmælk.
»Det er ikke alle komælksallergikere, der vil kunne tåle kamelmælk, og hvis man bliver dødssyg af komælk, vil jeg ikke anbefale, at man kaster sig ud i at drikke kamelmælk. Men der er en god chance for, at mange mælkeallergikere kan tåle kamelmælk,« siger Egon Bech Hansen.
Period7 Jun 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleKamelmælk
    Media name/outletBT Søndag
    Media typeWeb
    Date07/06/2016
    Producer/AuthorCharlotte Nielsen
    PersonsEgon Bech Hansen