Description

Resultatet viste at 60 procent af danskerne supplere deres kost med vitaminpiller og kosttilskud i pille- eller pulverform. Men det er få grupper af danskere, der rent faktisk har behov for den slags. Resten af os burde i stedet bruge pengene på en sund og varieret kost, lyder vurderingen fra en af forskerne bag undersøgelsen, Anja Biltoft Jensen.

-Størstedelen af danskerne har ikke brug for at tage et kosttilskud, da en sund og varieret kost samt soleksponering med omtanke er den bedste måde at få dækket behovet for langt de fleste vitaminer og mineraler, vurderer hun.

Træthed og uoplagthed kan gøre det fristende at supplere sin kost op med netop vitaminpiller og kosttilskud i pulver- eller pilleform. På den måde får man i hvert fald ikke for lidt.

Men man kan også få for mange vitaminer og mineraler ved at tage vitamin og eller mineral tilskud.

-I vores undersøgelse kan vi se at nogle børn får for meget A-vitamin i form af retinol og for meget zink og jern. Længerevarende høje indtag af retinol er uønsket fordi det i yderste konsekvens kan give leverskader, siger Anja Biltoft Jensen. Alt for høje indtag af zink gennem en længere periode kan medføre dårlig mave og resultere i blodmangel og nedsat immunforsvar og for meget jern, kan give blødninger i mave-tarm kanalen.
Period8 Mar 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleIndtag af kosttilskud
  Media name/outletRitzau.dk
  Media typeWeb
  Date08/03/2016
  Producer/AuthorMorten Larsen
  PersonsAnja Pia Biltoft-Jensen