Press/Media: Press / Media

Description

Journalisten spurgte, om jeg mener, der er nogen grund til at være sundhedsmæssigt bekymret i forhold til de pesticid rester, vi indtager via maden. Jeg svarede, at med de niveauer, vi finder på det danske marked, har vi beregnet, at det ikke udgør en sundhedsmæssig risiko. Han spurgte også om, hvordan man fastsætter MRLerne. Jeg svarede, at det gør man på baggrund af en GAP, som er den mængde, der er nødvendig til at bekæmpe en skadegøre og så nogle restforsøg udført med denne GAP. På baggrund af restindholdene beregnes en MRL. MRLen holdes op i mod både stoffets ADI og ARfD. Ligeledes holdes samtlige MRLer fastsat for et stof op mod ADI. Forklarede at man endnu ikke i EU tager højde for kombinationseffekter, når man fastsætter nye MRLer, men det arbejdes der hen i mode. Forklarede at vi i DK bruger en pragmatisk metode, når vi vurderer nye MRLforslag i EU, dvs. at indtaget fra et pesticid højst må udgøre 20 % af ADI, således at der også er plads til andre stoffer med samme effekt. Han spurgte også, om man kan råde folk til at spise frugt og grønt indeholdende pesticider. Jeg svarede, at FVST anbefaler 600 g frugt og grønt hver dag og beregninger viser, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at anbefale dette

Subject

Pesticidrester i fødevarer
Period6 Sep 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitlePesticidrester i fødevarer
    Media name/outletDansk Planteværn
    Media typeWeb
    Date06/09/2016
    Producer/AuthorJakob Tilma
    PersonsBodil Hamborg Jensen