Kontaktet på grundlag af mit bidrag til den økologiske videnssyntese om offentlige goder. Journalisten ville gerne have et klart input til, hvor der var dokumenteret viden om at økologi var sundt (eller havde positiv effekt på husdyrvelfærd, miljø, andet).
Jeg beskrev min egen faglige (og dermed begrænsede) tilgang til emnet – mikrobiologisk fødevaresundhed. Gav eksempel på positiv effekt på antibiotikaresistensniveauet i økologisk husdyrproduktion, dilemma omkring udendørs husdyr produktion – campy/fjerkræ og salmonella/svin. Kort om kemi – ikke brug af pestisider, vil betyde laver eksponering, men uklart om dette giver øget sundhed, da danske produkter i forvejen har et lavt niveau af pesticidkontamination. Væsentligere at se på dansk produktion som en værdi-parameter.
Forklarede kort at der vedr. indhold af sunde stoffer er så stor variation grundet sorter, jordbund, klima mv., at man ikke kan konkludere at økologi er sundere end konventionel….
Økologiske fødevare, stigende forbrug, forbrugernes motivation