Økologiske fødevare, stigende forbrug, forbrugernes motivation

Press/Media: Press / Media

Description

Kontaktet på grundlag af mit bidrag til den økologiske videnssyntese om offentlige goder. Journalisten ville gerne have et klart input til, hvor der var dokumenteret viden om at økologi var sundt (eller havde positiv effekt på husdyrvelfærd, miljø, andet).
Jeg beskrev min egen faglige (og dermed begrænsede) tilgang til emnet – mikrobiologisk fødevaresundhed. Gav eksempel på positiv effekt på antibiotikaresistensniveauet i økologisk husdyrproduktion, dilemma omkring udendørs husdyr produktion – campy/fjerkræ og salmonella/svin. Kort om kemi – ikke brug af pestisider, vil betyde laver eksponering, men uklart om dette giver øget sundhed, da danske produkter i forvejen har et lavt niveau af pesticidkontamination. Væsentligere at se på dansk produktion som en værdi-parameter.
Forklarede kort at der vedr. indhold af sunde stoffer er så stor variation grundet sorter, jordbund, klima mv., at man ikke kan konkludere at økologi er sundere end konventionel….

Subject

Økologiske fødevare, stigende forbrug, forbrugernes motivation

Period11 Jul 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleØkologiske fødevare, stigende forbrug, forbrugernes motivation
    Media name/outletTV2 Go’ morgen Danmark
    Media typeTelevision
    Date11/07/2016
    Producer/AuthorSøren Øhlers
    PersonsDorte Lau Baggesen