Jorden Kalder - Hvordan skaber vi fremtidens grønne byer?

Activity: Talks and presentationsTalks and presentations in private or public companies and organisations

Description

Overalt i samfundet tales der om bæredygtighed, om grønne løsninger og om klimatilpasning. Ofte taler vi dog forbi hinanden, fordi der er så mange forskellige opfattelser af, hvad bæredygtighed betyder og omfatter, og af, i hvilken grad det kan opnås. Det gælder også, når talen falder på bæredygtigt byggeri, som er et begreb, der bruges i vidt forskellige sammenhænge og betydninger.

Der er til gengæld ingen tvivl om, at klodens byer bliver større og større: Mere end halvdelen af Jordens befolkning bor nu i byområder, og det spås, at dette tal i år 2050 vil være steget til 6,5 milliarder mennesker – svarende til to tredjedele. I den globale målsætning om at holde temperaturstigningen under 2 grader kan måden, vi bygger og indretter vores byer på, derfor gøre en stor forskel.

Men en bæredygtig udvikling kan ikke opnås, hvis ikke vi ændrer de strategier, eller mangler på samme, som vi hidtil har haft for byudvikling. For at minimere klimapåvirkningen for fremtidens megabyer, samt for at gøre dem gode at bo i for indbyggerne, kræves der både handling, mod og nytænkning i forhold til det bæredygtige byggeri.

Det er nu vi skal tage stilling til, hvad vi kan gøre, for at vores efterkommere kommer til at bo i byer, hvor de kan leve et både sundt og klimavenligt liv.

C40 er et netværk af verdens megabyer, der arbejder for at imødegå klimaændringerne gennem videndeling, samarbejde og aktive indsatser. Læs mere her: https://www.c40.org/

I anledning af C40 Cities Mayor Summit i København i uge 41, og med støtte fra Københavns Universitet, sætter Jorden Kalder fokus på byer og bæredygtighed. Kom med til Jorden kalder d. 10. oktober, hvor tre eksperter gør os klogere på nutidens – og fremtidens – bæredygtige byer.
Period10 Oct 2019
Held atNatural History Museum of Denmark, Denmark
Degree of RecognitionNational