Åben høring om Forsvarets rolle i Arktis: Høringens omdrejningspunkt vil være Forsvarets fremtidige opgaveløsning i Arktis. Formålet er at give Forsvarsudvalget nye input til de kommende forhandlinger om det næste forsvarsforlig. Som baggrund for høringen er Forsvarsministeriets analyse, der blev offentliggjort tidligere i år. Heri fremgår en række anbefalinger om mulige nye initiativer og videreførelse af allerede eksisterende tiltag. Anbefalingerne er resultatet af et samarbejde mellem Regeringen, repræsentanter fra Grønlands Selvstyre og Færøernes Landsstyre samt ministerier, styrelser og forskningsinstitutioner.

  Activity: Talks and presentationsConference presentations

  Description

  Forsvarsministeren og Forsvarsministeriet vil præsentere analysen under høringen, hvor Forsvarsudvalget også har inviteret en række fagkyndige oplægsholdere, som vil bidrage med spændende indlæg til en efterfølgende paneldebat. Høringen modereres af ordstyrer Martin Breum.

  Satellitter og droner i Arktis – perspektiverne ved opgaveløsning i Arktis, v/ Jens Olaf Pepke Pedersen, Ph. D. og seniorforsker ved DTU Space
  Period17 Nov 2016
  Held atUnknown