Skru op for blusset i din videndannelse

Publication: ResearchJournal article – Annual report year: 2010

Without internal affiliation

Standard

Skru op for blusset i din videndannelse. / Hansen, Jan; Ladeby, Klaes Rohde; Lybecker, Søren.

In: Effektivitet, No. 4, 2010, p. 35-37.

Publication: ResearchJournal article – Annual report year: 2010

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Hansen, Jan; Ladeby, Klaes Rohde; Lybecker, Søren / Skru op for blusset i din videndannelse.

In: Effektivitet, No. 4, 2010, p. 35-37.

Publication: ResearchJournal article – Annual report year: 2010

Bibtex

@article{747af847fc344a8ab933d1e8c8fbb899,
title = "Skru op for blusset i din videndannelse",
abstract = "Danmark skal styrke konkurrenceevnen for at sikre sit fremtidige økonomiske grundlag. Efterhånden som arme og ben off-shores til Asien skal Danmark i højere grad konkurrere gennem viden. Det er en rigtig ambition, men det er også et område, hvor det er vanskeligt at opnå afgørende konkurrencefordele, fordi andre industrilande og de nye stærke økonomier som Kina og Indien gør det samme. Danmark har i denne forbindelse en fordel, som vanskeligere kan kopieres. Vi har en særlig høj social kapital [1, 5], lav magtdistance og vi er villige til at acceptere en relativt høj grad af usikkerhed. Ny forskning viser, at netop virksomhedens sociale kapital er en vigtig resurse for dannelse af ny viden / intellektuel kapital. Men som andre former for kapital forbruges den sociale kapital. Det er derfor af afgørende betydning for Danmarks konkurrenceevne, at ledere formår at styrke den sociale kapital i arbejdsstyrken. Denne artikel giver indblik i udfordringen og giver bud på hvad der skal gøres.",
author = "Jan Hansen and Ladeby, {Klaes Rohde} and Søren Lybecker",
year = "2010",
pages = "35--37",
journal = "Effektivitet",
issn = "0903-2266",
number = "4",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Skru op for blusset i din videndannelse

AU - Hansen,Jan

AU - Ladeby,Klaes Rohde

AU - Lybecker,Søren

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Danmark skal styrke konkurrenceevnen for at sikre sit fremtidige økonomiske grundlag. Efterhånden som arme og ben off-shores til Asien skal Danmark i højere grad konkurrere gennem viden. Det er en rigtig ambition, men det er også et område, hvor det er vanskeligt at opnå afgørende konkurrencefordele, fordi andre industrilande og de nye stærke økonomier som Kina og Indien gør det samme. Danmark har i denne forbindelse en fordel, som vanskeligere kan kopieres. Vi har en særlig høj social kapital [1, 5], lav magtdistance og vi er villige til at acceptere en relativt høj grad af usikkerhed. Ny forskning viser, at netop virksomhedens sociale kapital er en vigtig resurse for dannelse af ny viden / intellektuel kapital. Men som andre former for kapital forbruges den sociale kapital. Det er derfor af afgørende betydning for Danmarks konkurrenceevne, at ledere formår at styrke den sociale kapital i arbejdsstyrken. Denne artikel giver indblik i udfordringen og giver bud på hvad der skal gøres.

AB - Danmark skal styrke konkurrenceevnen for at sikre sit fremtidige økonomiske grundlag. Efterhånden som arme og ben off-shores til Asien skal Danmark i højere grad konkurrere gennem viden. Det er en rigtig ambition, men det er også et område, hvor det er vanskeligt at opnå afgørende konkurrencefordele, fordi andre industrilande og de nye stærke økonomier som Kina og Indien gør det samme. Danmark har i denne forbindelse en fordel, som vanskeligere kan kopieres. Vi har en særlig høj social kapital [1, 5], lav magtdistance og vi er villige til at acceptere en relativt høj grad af usikkerhed. Ny forskning viser, at netop virksomhedens sociale kapital er en vigtig resurse for dannelse af ny viden / intellektuel kapital. Men som andre former for kapital forbruges den sociale kapital. Det er derfor af afgørende betydning for Danmarks konkurrenceevne, at ledere formår at styrke den sociale kapital i arbejdsstyrken. Denne artikel giver indblik i udfordringen og giver bud på hvad der skal gøres.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 35

EP - 37

JO - Effektivitet

T2 - Effektivitet

JF - Effektivitet

SN - 0903-2266

IS - 4

ER -