Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

Publication: CommunicationJournal article – Annual report year: 2012

Standard

Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed? / Ingerslev, Hans-Christian; Dalsgaard, Inger; Boye, Mette; Madsen, Lone.

In: ICROFS nyt, Vol. 2012, No. 2, 2012, p. 4-5.

Publication: CommunicationJournal article – Annual report year: 2012

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Ingerslev, Hans-Christian; Dalsgaard, Inger; Boye, Mette; Madsen, Lone / Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

In: ICROFS nyt, Vol. 2012, No. 2, 2012, p. 4-5.

Publication: CommunicationJournal article – Annual report year: 2012

Bibtex

@article{8761fec12fdd4fbc8cb66503b7c7aba3,
title = "Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?",
abstract = "Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.",
author = "Hans-Christian Ingerslev and Inger Dalsgaard and Mette Boye and Lone Madsen",
year = "2012",
volume = "2012",
pages = "4--5",
journal = "ICROFS nyt",
publisher = "Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

AU - Ingerslev,Hans-Christian

AU - Dalsgaard,Inger

AU - Boye,Mette

AU - Madsen,Lone

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

AB - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2012

SP - 4

EP - 5

JO - ICROFS nyt

T2 - ICROFS nyt

JF - ICROFS nyt

IS - 2

ER -