Monitering af sandfiltres driftstilstand

Publication: ResearchConference abstract for conference – Annual report year: 2011

Standard

Monitering af sandfiltres driftstilstand. / Lopato, Laure; Riemer, Morten; Arvin, Erik; Binning, Philip John.

2011. Abstract from Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark.

Publication: ResearchConference abstract for conference – Annual report year: 2011

Harvard

Lopato, L, Riemer, M, Arvin, E & Binning, PJ 2011, 'Monitering af sandfiltres driftstilstand' Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark, 01/11/2011 - 02/11/2011,

APA

Lopato, L., Riemer, M., Arvin, E., & Binning, P. J. (2011). Monitering af sandfiltres driftstilstand. Abstract from Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark.

CBE

Lopato L, Riemer M, Arvin E, Binning PJ. 2011. Monitering af sandfiltres driftstilstand. Abstract from Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark.

MLA

Lopato, Laure et al. Monitering af sandfiltres driftstilstand. 2011.

Vancouver

Lopato L, Riemer M, Arvin E, Binning PJ. Monitering af sandfiltres driftstilstand. 2011. Abstract from Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark.

Author

Lopato, Laure; Riemer, Morten; Arvin, Erik; Binning, Philip John / Monitering af sandfiltres driftstilstand.

2011. Abstract from Dansk Vand Konference 2011, Aarhus, Denmark.

Publication: ResearchConference abstract for conference – Annual report year: 2011

Bibtex

@misc{bd0c3324bd164402878f0ec55b74228a,
title = "Monitering af sandfiltres driftstilstand",
abstract = "Sandfiltrene i danske vandværker har en essentiel rolle i produktionen af godt drikkevand. Specielt fjernelsen af jern og ammonium kan på nogle anlæg volde problemer midlertidigt eller mere permanent. Filtrenes driftstilstand undersøges løbende på basis af deres evne til at overholde grænseværdierne for en række stoffer og desuden vurderes det mere eller mindre systematisk, om der er uregelmæssigheder under tilbageskyl-processen. Derudover lever filtrene mest ”deres eget liv”. I dette foredrag præsenteres en hel række (diagnostiske) redskaber til at opnå en meget mere detaljeret vurdering af filtrenes driftstilstand. Ved gentagen brug af redskaberne kan det vurderes, om filtrene (”patienten”) befinder sig i en stabil god tilstand eller om filtrene er på vej mod en tilstand, hvor grænseværdierne ikke mere kan overholdes. De præsenterede redskaber er særdeles velegnede til at bruge i forbindelse med Dokumenteret Drikkevandssikkerhed (DDS) i vandrensningsprocessen, hvor der hidtil har manglet ordentlige midler til gennemførelse af DDS. Der vil ved foredraget blive præsenteret praktiske resultater af driftsovervågningen på tre vandværker.",
author = "Laure Lopato and Morten Riemer and Erik Arvin and Binning, {Philip John}",
year = "2011",

}

RIS

TY - ABST

T1 - Monitering af sandfiltres driftstilstand

AU - Lopato,Laure

AU - Riemer,Morten

AU - Arvin,Erik

AU - Binning,Philip John

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Sandfiltrene i danske vandværker har en essentiel rolle i produktionen af godt drikkevand. Specielt fjernelsen af jern og ammonium kan på nogle anlæg volde problemer midlertidigt eller mere permanent. Filtrenes driftstilstand undersøges løbende på basis af deres evne til at overholde grænseværdierne for en række stoffer og desuden vurderes det mere eller mindre systematisk, om der er uregelmæssigheder under tilbageskyl-processen. Derudover lever filtrene mest ”deres eget liv”. I dette foredrag præsenteres en hel række (diagnostiske) redskaber til at opnå en meget mere detaljeret vurdering af filtrenes driftstilstand. Ved gentagen brug af redskaberne kan det vurderes, om filtrene (”patienten”) befinder sig i en stabil god tilstand eller om filtrene er på vej mod en tilstand, hvor grænseværdierne ikke mere kan overholdes. De præsenterede redskaber er særdeles velegnede til at bruge i forbindelse med Dokumenteret Drikkevandssikkerhed (DDS) i vandrensningsprocessen, hvor der hidtil har manglet ordentlige midler til gennemførelse af DDS. Der vil ved foredraget blive præsenteret praktiske resultater af driftsovervågningen på tre vandværker.

AB - Sandfiltrene i danske vandværker har en essentiel rolle i produktionen af godt drikkevand. Specielt fjernelsen af jern og ammonium kan på nogle anlæg volde problemer midlertidigt eller mere permanent. Filtrenes driftstilstand undersøges løbende på basis af deres evne til at overholde grænseværdierne for en række stoffer og desuden vurderes det mere eller mindre systematisk, om der er uregelmæssigheder under tilbageskyl-processen. Derudover lever filtrene mest ”deres eget liv”. I dette foredrag præsenteres en hel række (diagnostiske) redskaber til at opnå en meget mere detaljeret vurdering af filtrenes driftstilstand. Ved gentagen brug af redskaberne kan det vurderes, om filtrene (”patienten”) befinder sig i en stabil god tilstand eller om filtrene er på vej mod en tilstand, hvor grænseværdierne ikke mere kan overholdes. De præsenterede redskaber er særdeles velegnede til at bruge i forbindelse med Dokumenteret Drikkevandssikkerhed (DDS) i vandrensningsprocessen, hvor der hidtil har manglet ordentlige midler til gennemførelse af DDS. Der vil ved foredraget blive præsenteret praktiske resultater af driftsovervågningen på tre vandværker.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

ER -