Standard

Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer : Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012. / Nørgaard Andersen, Dorthe; Møller, Lise; Buchardt Boyd, Helle; Boberg, Julie; Petersen, Marta Axelstad; Christiansen, Sofie; Hass, Ulla; Bruun Poulsen, Pia; Strandesen, Maria; Bach, Daniela.

København : Miljøstyrelsen, 2012. 236 p.

Publication: ResearchReport – Annual report year: 2012

Harvard

Nørgaard Andersen, D, Møller, L, Buchardt Boyd, H, Boberg, J, Petersen, MA, Christiansen, S, Hass, U, Bruun Poulsen, P, Strandesen, M & Bach, D 2012, Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer: Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012. Miljøstyrelsen, København.

APA

CBE

Nørgaard Andersen D, Møller L, Buchardt Boyd H, Boberg J, Petersen MA, Christiansen S, Hass U, Bruun Poulsen P, Strandesen M, Bach D 2012. Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer: Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012. København: Miljøstyrelsen. 236 p.

MLA

Vancouver

Author

Nørgaard Andersen, Dorthe; Møller, Lise; Buchardt Boyd, Helle; Boberg, Julie; Petersen, Marta Axelstad; Christiansen, Sofie; Hass, Ulla; Bruun Poulsen, Pia; Strandesen, Maria; Bach, Daniela / Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer : Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012.

København : Miljøstyrelsen, 2012. 236 p.

Publication: ResearchReport – Annual report year: 2012

Bibtex

@book{04966a4cbf2d451c93577ac4a69ccb9d,
title = "Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer: Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012",
abstract = "Det er undersøgt hvilke mistænkte hormonforstyrrende stoffer gravide kvinder kan være udsat for gennem forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer. Der er foretaget en risikovurdering, hvor der er taget højde for den samlede udsættelse af hormonforstyrrende stoffer med samme virkningsmekanisme. En række mistænkte hormonforstyrrende stoffer er udvalgt baseret på den viden der findes for stoffernes effekter i dyr og ud fra en forventning om at kvinder kan blive udsat for stofferne fra enten forbrugerprodukter, indeklima eller fødevarer. De udvalgte stoffer er f.eks. nogle ftalater, parabener, pesticider, bisphenol A og triclosan. Der blev lavet indholds- og migrationsanalyser af 8 typer af forbrugerprodukter (f.eks. mobilcovers, arbejds- og rengøringshandsker, liggeunderlag og gummisko), hvor der blev analyseret for de udvalgte stoffer. Analyserne viste at ingen stoffer migrerede til kunstig sved fra de udvalgte produkter. Risikovurderingen er baseret på målinger fra tidligere rapporter fra Miljøstyrelsen, hvad angår forbrugerprodukter og fra data fra litteraturen, hvad angår beregninger for indeklima og fødevarer. Når der tages højde for den samlede udsættelse fra både forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer kan der i nogle tilfælde være en risiko. Beregningerne viser, at der derfor er god grund til at gravide minimerer deres udsættelse for stoffer der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og at det er vigtigt at tage højde for kombinationseffekter når man laver risikovurdering.",
author = "{Nørgaard Andersen}, Dorthe and Lise Møller and {Buchardt Boyd}, Helle and Julie Boberg and Petersen, {Marta Axelstad} and Sofie Christiansen and Ulla Hass and {Bruun Poulsen}, Pia and Maria Strandesen and Daniela Bach",
note = "Public sector service. Rapport for miljøstyrelsen april 2012.",
year = "2012",
isbn = "978-87-92779-95-3",
publisher = "Miljøstyrelsen",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer

T2 - Kortlægning af kemiske stoffer i forbrugerprodukter nr. 117, 2012

AU - Nørgaard Andersen,Dorthe

AU - Møller,Lise

AU - Buchardt Boyd,Helle

AU - Boberg,Julie

AU - Petersen,Marta Axelstad

AU - Christiansen,Sofie

AU - Hass,Ulla

AU - Bruun Poulsen,Pia

AU - Strandesen,Maria

AU - Bach,Daniela

N1 - Public sector service. Rapport for miljøstyrelsen april 2012.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Det er undersøgt hvilke mistænkte hormonforstyrrende stoffer gravide kvinder kan være udsat for gennem forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer. Der er foretaget en risikovurdering, hvor der er taget højde for den samlede udsættelse af hormonforstyrrende stoffer med samme virkningsmekanisme. En række mistænkte hormonforstyrrende stoffer er udvalgt baseret på den viden der findes for stoffernes effekter i dyr og ud fra en forventning om at kvinder kan blive udsat for stofferne fra enten forbrugerprodukter, indeklima eller fødevarer. De udvalgte stoffer er f.eks. nogle ftalater, parabener, pesticider, bisphenol A og triclosan. Der blev lavet indholds- og migrationsanalyser af 8 typer af forbrugerprodukter (f.eks. mobilcovers, arbejds- og rengøringshandsker, liggeunderlag og gummisko), hvor der blev analyseret for de udvalgte stoffer. Analyserne viste at ingen stoffer migrerede til kunstig sved fra de udvalgte produkter. Risikovurderingen er baseret på målinger fra tidligere rapporter fra Miljøstyrelsen, hvad angår forbrugerprodukter og fra data fra litteraturen, hvad angår beregninger for indeklima og fødevarer. Når der tages højde for den samlede udsættelse fra både forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer kan der i nogle tilfælde være en risiko. Beregningerne viser, at der derfor er god grund til at gravide minimerer deres udsættelse for stoffer der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og at det er vigtigt at tage højde for kombinationseffekter når man laver risikovurdering.

AB - Det er undersøgt hvilke mistænkte hormonforstyrrende stoffer gravide kvinder kan være udsat for gennem forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer. Der er foretaget en risikovurdering, hvor der er taget højde for den samlede udsættelse af hormonforstyrrende stoffer med samme virkningsmekanisme. En række mistænkte hormonforstyrrende stoffer er udvalgt baseret på den viden der findes for stoffernes effekter i dyr og ud fra en forventning om at kvinder kan blive udsat for stofferne fra enten forbrugerprodukter, indeklima eller fødevarer. De udvalgte stoffer er f.eks. nogle ftalater, parabener, pesticider, bisphenol A og triclosan. Der blev lavet indholds- og migrationsanalyser af 8 typer af forbrugerprodukter (f.eks. mobilcovers, arbejds- og rengøringshandsker, liggeunderlag og gummisko), hvor der blev analyseret for de udvalgte stoffer. Analyserne viste at ingen stoffer migrerede til kunstig sved fra de udvalgte produkter. Risikovurderingen er baseret på målinger fra tidligere rapporter fra Miljøstyrelsen, hvad angår forbrugerprodukter og fra data fra litteraturen, hvad angår beregninger for indeklima og fødevarer. Når der tages højde for den samlede udsættelse fra både forbrugerprodukter, indeklima og fødevarer kan der i nogle tilfælde være en risiko. Beregningerne viser, at der derfor er god grund til at gravide minimerer deres udsættelse for stoffer der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og at det er vigtigt at tage højde for kombinationseffekter når man laver risikovurdering.

M3 - Rapport

SN - 978-87-92779-95-3

BT - Gravide forbrugeres udsættelse for mistænkte hormonforstyrrende stoffer

PB - Miljøstyrelsen

ER -