Functional Materials by Click Chemistry

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2009

Standard

Functional Materials by Click Chemistry. / Daugaard, Anders Egede; Hvilsted, Søren (Supervisor).

Kgs. Lyngby, Denmark : Technical University of Denmark (DTU), 2009. 75 p.

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2009

Harvard

Daugaard, AE & Hvilsted, S 2009, Functional Materials by Click Chemistry. Ph.D. thesis, Technical University of Denmark (DTU), Kgs. Lyngby, Denmark.

APA

Daugaard, A. E., & Hvilsted, S. (2009). Functional Materials by Click Chemistry. Kgs. Lyngby, Denmark: Technical University of Denmark (DTU).

CBE

Daugaard AE, Hvilsted S 2009. Functional Materials by Click Chemistry. Kgs. Lyngby, Denmark: Technical University of Denmark (DTU). 75 p.

MLA

Daugaard, Anders Egede and Søren Hvilsted Functional Materials by Click Chemistry Kgs. Lyngby, Denmark: Technical University of Denmark (DTU). 2009.

Vancouver

Daugaard AE, Hvilsted S. Functional Materials by Click Chemistry. Kgs. Lyngby, Denmark: Technical University of Denmark (DTU), 2009. 75 p.

Author

Daugaard, Anders Egede; Hvilsted, Søren (Supervisor) / Functional Materials by Click Chemistry.

Kgs. Lyngby, Denmark : Technical University of Denmark (DTU), 2009. 75 p.

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2009

Bibtex

@phdthesis{0ef576000b5247419e96fde562d27198,
title = "Functional Materials by Click Chemistry",
abstract = "Dette ph.d.-projekt har fokuseret på fremstilling af nye funktionelle materialer ud fra konceptet bag ”Click” kemi. Her er specielt den selektive 1,3-dipolare cykloaddition imellem azider og alkyner under kobber katalyse anvendt til kobling af funktionelle grupper til polymerer. I projektet er denne teknik blandt andet anvendt til funktionalisering af polymerer efter polymerisation. Som udgangspunkt er den kommercielt tilgængelige poly(4-hydroxystyren) alkyn funktionaliseret via en ether syntese. Med basis i denne alkyn-funktionelle polymer er et udvalg af polymerer med carboxyl syrer i sidegrupperne fremstillet. Disse er anvendt til fremstilling af tynde polymerfilm, der efterfølgende er blevet karakteriseret med relevante overflade analyseteknikker. En ny type statistisk copolymer baseret på 4-hydroxystyren og styren er på lignende vis fremstillet og derivatiseret med carboxylsyrer hvorefter de deraf fremstillede tynde films egenskaber er kortlagt Konceptet er ligeledes anvendt som del i et projekt vedrørende fremstilling af nye materialer til holografisk data lagring i 3 dimensioner. Til denne applikation er et antal nye monomerer med høje refraktive index syntetiseret. Disse blev testet i et holografisk set-up, hvor det har været muligt at eftervise forbedrede egenskaber for de nye systemer. I denne forbindelse er det blevet vist, at specielt forgrenede makromonomerer har forbedrede egenskaber sammenlignet med de tilsvarende uforgrenede monomerer. Endelig er en ny azid funktionel ledende polymer blevet syntetiseret til fremstilling af nye ledende materialer, hvor specielt anvendelse indenfor sensorer har været et fokusområde. Denne ledende polymer er blevet funktionaliseret med et udvalg af forskellige molekyler, hvorved der er opnået såvel hydrofobe som hydrofile egenskaber. Gennem optimering af fremstillingsprocessen er muligt i en almindelig mikrobølgeovn at foretage funktionaliseringer indenfor ganske få minutter. I forsøg på fremstilling af nye sensormaterialer er såvel krone ethere som bioselektive receptorer blevet bundet til overfladen af den ledende polymer. Indledende undersøgelser af disse materialers egenskaber præsenteres.",
author = "Daugaard, {Anders Egede} and Søren Hvilsted",
year = "2009",
month = "5",
isbn = "978-87-92481-00-9",
publisher = "Technical University of Denmark (DTU)",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Functional Materials by Click Chemistry

AU - Daugaard,Anders Egede

A2 - Hvilsted,Søren

PY - 2009/5

Y1 - 2009/5

N2 - Dette ph.d.-projekt har fokuseret på fremstilling af nye funktionelle materialer ud fra konceptet bag ”Click” kemi. Her er specielt den selektive 1,3-dipolare cykloaddition imellem azider og alkyner under kobber katalyse anvendt til kobling af funktionelle grupper til polymerer. I projektet er denne teknik blandt andet anvendt til funktionalisering af polymerer efter polymerisation. Som udgangspunkt er den kommercielt tilgængelige poly(4-hydroxystyren) alkyn funktionaliseret via en ether syntese. Med basis i denne alkyn-funktionelle polymer er et udvalg af polymerer med carboxyl syrer i sidegrupperne fremstillet. Disse er anvendt til fremstilling af tynde polymerfilm, der efterfølgende er blevet karakteriseret med relevante overflade analyseteknikker. En ny type statistisk copolymer baseret på 4-hydroxystyren og styren er på lignende vis fremstillet og derivatiseret med carboxylsyrer hvorefter de deraf fremstillede tynde films egenskaber er kortlagt Konceptet er ligeledes anvendt som del i et projekt vedrørende fremstilling af nye materialer til holografisk data lagring i 3 dimensioner. Til denne applikation er et antal nye monomerer med høje refraktive index syntetiseret. Disse blev testet i et holografisk set-up, hvor det har været muligt at eftervise forbedrede egenskaber for de nye systemer. I denne forbindelse er det blevet vist, at specielt forgrenede makromonomerer har forbedrede egenskaber sammenlignet med de tilsvarende uforgrenede monomerer. Endelig er en ny azid funktionel ledende polymer blevet syntetiseret til fremstilling af nye ledende materialer, hvor specielt anvendelse indenfor sensorer har været et fokusområde. Denne ledende polymer er blevet funktionaliseret med et udvalg af forskellige molekyler, hvorved der er opnået såvel hydrofobe som hydrofile egenskaber. Gennem optimering af fremstillingsprocessen er muligt i en almindelig mikrobølgeovn at foretage funktionaliseringer indenfor ganske få minutter. I forsøg på fremstilling af nye sensormaterialer er såvel krone ethere som bioselektive receptorer blevet bundet til overfladen af den ledende polymer. Indledende undersøgelser af disse materialers egenskaber præsenteres.

AB - Dette ph.d.-projekt har fokuseret på fremstilling af nye funktionelle materialer ud fra konceptet bag ”Click” kemi. Her er specielt den selektive 1,3-dipolare cykloaddition imellem azider og alkyner under kobber katalyse anvendt til kobling af funktionelle grupper til polymerer. I projektet er denne teknik blandt andet anvendt til funktionalisering af polymerer efter polymerisation. Som udgangspunkt er den kommercielt tilgængelige poly(4-hydroxystyren) alkyn funktionaliseret via en ether syntese. Med basis i denne alkyn-funktionelle polymer er et udvalg af polymerer med carboxyl syrer i sidegrupperne fremstillet. Disse er anvendt til fremstilling af tynde polymerfilm, der efterfølgende er blevet karakteriseret med relevante overflade analyseteknikker. En ny type statistisk copolymer baseret på 4-hydroxystyren og styren er på lignende vis fremstillet og derivatiseret med carboxylsyrer hvorefter de deraf fremstillede tynde films egenskaber er kortlagt Konceptet er ligeledes anvendt som del i et projekt vedrørende fremstilling af nye materialer til holografisk data lagring i 3 dimensioner. Til denne applikation er et antal nye monomerer med høje refraktive index syntetiseret. Disse blev testet i et holografisk set-up, hvor det har været muligt at eftervise forbedrede egenskaber for de nye systemer. I denne forbindelse er det blevet vist, at specielt forgrenede makromonomerer har forbedrede egenskaber sammenlignet med de tilsvarende uforgrenede monomerer. Endelig er en ny azid funktionel ledende polymer blevet syntetiseret til fremstilling af nye ledende materialer, hvor specielt anvendelse indenfor sensorer har været et fokusområde. Denne ledende polymer er blevet funktionaliseret med et udvalg af forskellige molekyler, hvorved der er opnået såvel hydrofobe som hydrofile egenskaber. Gennem optimering af fremstillingsprocessen er muligt i en almindelig mikrobølgeovn at foretage funktionaliseringer indenfor ganske få minutter. I forsøg på fremstilling af nye sensormaterialer er såvel krone ethere som bioselektive receptorer blevet bundet til overfladen af den ledende polymer. Indledende undersøgelser af disse materialers egenskaber præsenteres.

M3 - Ph.D. thesis

SN - 978-87-92481-00-9

BT - Functional Materials by Click Chemistry

PB - Technical University of Denmark (DTU)

ER -