Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2007

Standard

Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration. / Riber, Christian; Christensen, Thomas Højlund (Supervisor).

Kgs. Lyngby : DTU Environment, 2007. 35 p.

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2007

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Riber, Christian; Christensen, Thomas Højlund (Supervisor) / Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration.

Kgs. Lyngby : DTU Environment, 2007. 35 p.

Publication: ResearchPh.D. thesis – Annual report year: 2007

Bibtex

@phdthesis{fa9ae96c68984026add28b65541ecd33,
title = "Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration",
abstract = "For mere end 100 år siden blev affaldsforbrænding introduceret i Danmark og siden er forbrænding blevet en stadig vigtigere del af affaldshåndteringen. Spørgsmålet er hvad der er konsekvensen af vores brug af affaldsforbrænding og om vores affaldshåndtering levere tilstrækkeligt rent affald til at sikre et minimum af miljøpåvirkninger. Denne afhandling har til formål at vurdere affaldsforbrændings påvirkninger på miljøet men med fokus på de påvirkninger der stammer specifikt fra affaldet. Disse affalds specifikke påvirkninger er fundet lige så vigtige som de påvirkninger der stammer udelukkende fra affaldsforbrændingsprocessen. For at vurdere de affaldsspecifikke påvirkninger må affaldets sammensætning af materialefraktioner og deres kemiske sammensætning være kendt. Dette kendskab er skabt gennem direkte analyse af 48 materialefraktioner fra rest dagrenovation fra danske husholdninger samt en indirekte analyse af 1400 ton af samme affaldstype. Den indirekte analyse blev gennemført fordi den direkte analyse blev konkluderet til at have en for lille primærprøve til korrekt at kunne repræsentere sjældne objekter i affaldet. Den direkte analyse blev korrigeret til resultatet af den indirekte analyse der inkluderede de sjældne objekter der er vigtige for bestemmelsen af flere elementer der er kritiske for analysen af påvirkninger. En livs cyklus analyse (LCA) blev udført på forbrænding af det korrigerede resultat af den direkte analyse. Resultatet af analysen viser at de følgende tre parametre i affaldet er af stor vigtighed for et forbrændingsanlægs samlede miljøpåvirkning (i prioriteret rækkefølge): 1. Kviksølv 2. Energiindhold 3. Arsen Op mod halvdelen af affaldets kviksølvindhold konkluderes at stamme fra sjældne objekter i affaldet (1/800 tons) og netop disse objekter viste sig at være den vigtigste enkeltparameter i en miljøvurdering af et dansk forbrændingsanlæg.",
author = "Christian Riber and Christensen, {Thomas Højlund}",
year = "2007",
month = "12",
isbn = "978-87-91855-45-0",
publisher = "DTU Environment",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration

AU - Riber,Christian

A2 - Christensen,Thomas Højlund

PY - 2007/12

Y1 - 2007/12

N2 - For mere end 100 år siden blev affaldsforbrænding introduceret i Danmark og siden er forbrænding blevet en stadig vigtigere del af affaldshåndteringen. Spørgsmålet er hvad der er konsekvensen af vores brug af affaldsforbrænding og om vores affaldshåndtering levere tilstrækkeligt rent affald til at sikre et minimum af miljøpåvirkninger. Denne afhandling har til formål at vurdere affaldsforbrændings påvirkninger på miljøet men med fokus på de påvirkninger der stammer specifikt fra affaldet. Disse affalds specifikke påvirkninger er fundet lige så vigtige som de påvirkninger der stammer udelukkende fra affaldsforbrændingsprocessen. For at vurdere de affaldsspecifikke påvirkninger må affaldets sammensætning af materialefraktioner og deres kemiske sammensætning være kendt. Dette kendskab er skabt gennem direkte analyse af 48 materialefraktioner fra rest dagrenovation fra danske husholdninger samt en indirekte analyse af 1400 ton af samme affaldstype. Den indirekte analyse blev gennemført fordi den direkte analyse blev konkluderet til at have en for lille primærprøve til korrekt at kunne repræsentere sjældne objekter i affaldet. Den direkte analyse blev korrigeret til resultatet af den indirekte analyse der inkluderede de sjældne objekter der er vigtige for bestemmelsen af flere elementer der er kritiske for analysen af påvirkninger. En livs cyklus analyse (LCA) blev udført på forbrænding af det korrigerede resultat af den direkte analyse. Resultatet af analysen viser at de følgende tre parametre i affaldet er af stor vigtighed for et forbrændingsanlægs samlede miljøpåvirkning (i prioriteret rækkefølge): 1. Kviksølv 2. Energiindhold 3. Arsen Op mod halvdelen af affaldets kviksølvindhold konkluderes at stamme fra sjældne objekter i affaldet (1/800 tons) og netop disse objekter viste sig at være den vigtigste enkeltparameter i en miljøvurdering af et dansk forbrændingsanlæg.

AB - For mere end 100 år siden blev affaldsforbrænding introduceret i Danmark og siden er forbrænding blevet en stadig vigtigere del af affaldshåndteringen. Spørgsmålet er hvad der er konsekvensen af vores brug af affaldsforbrænding og om vores affaldshåndtering levere tilstrækkeligt rent affald til at sikre et minimum af miljøpåvirkninger. Denne afhandling har til formål at vurdere affaldsforbrændings påvirkninger på miljøet men med fokus på de påvirkninger der stammer specifikt fra affaldet. Disse affalds specifikke påvirkninger er fundet lige så vigtige som de påvirkninger der stammer udelukkende fra affaldsforbrændingsprocessen. For at vurdere de affaldsspecifikke påvirkninger må affaldets sammensætning af materialefraktioner og deres kemiske sammensætning være kendt. Dette kendskab er skabt gennem direkte analyse af 48 materialefraktioner fra rest dagrenovation fra danske husholdninger samt en indirekte analyse af 1400 ton af samme affaldstype. Den indirekte analyse blev gennemført fordi den direkte analyse blev konkluderet til at have en for lille primærprøve til korrekt at kunne repræsentere sjældne objekter i affaldet. Den direkte analyse blev korrigeret til resultatet af den indirekte analyse der inkluderede de sjældne objekter der er vigtige for bestemmelsen af flere elementer der er kritiske for analysen af påvirkninger. En livs cyklus analyse (LCA) blev udført på forbrænding af det korrigerede resultat af den direkte analyse. Resultatet af analysen viser at de følgende tre parametre i affaldet er af stor vigtighed for et forbrændingsanlægs samlede miljøpåvirkning (i prioriteret rækkefølge): 1. Kviksølv 2. Energiindhold 3. Arsen Op mod halvdelen af affaldets kviksølvindhold konkluderes at stamme fra sjældne objekter i affaldet (1/800 tons) og netop disse objekter viste sig at være den vigtigste enkeltparameter i en miljøvurdering af et dansk forbrændingsanlæg.

M3 - Ph.D. thesis

SN - 978-87-91855-45-0

BT - Evaluation of waste specific environmental impacts from incineration

PB - DTU Environment

ER -