Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen

Research output: CommunicationJournal article – Annual report year: 2018

Documents

View graph of relations

Bøn i daginstitutioner landet over skal have dækket helt op til 70% af dagens energibehov, hvis de både spiser morgenmad, frokost og 2-3 mellemmåltider, mens de er i vuggestue eller børnehave. Maden skal derfor både indeholde nok energi og være sammensat af fødevarer, der sikrer børnene de rette næringsstoffer.
Fødevarestyrelsens ”Guide til sundere mad i daginstitutionen” fra 2018 indeholder ernæringsmæssige anbefalinger for den mad, daginstitutioner tilbyder 1-6-årige børn. Guiden erstatter de tidligere anbefalinger fra 2009 og giver principper for både morgenmad, frokost, mellemmåltider, drikkevarer og søde sager. Den inkluderer både principper for madordninger med kød og fisk og principper for madordninger med ingen eller mindre kød og fisk.
Denne e-artikel forklarer, hvordan næringsstofanbefalinger og de officielle kostråd er omsat til principperne i den nye guide og sætter fokus på områder, daginstitutionerne skal være særligt opmærksom på
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2018
Issue number3
Pages (from-to)1-17
ISSN1904-5581
StatePublished - 2018
Download as:
Download as PDF
Select render style:
APAAuthorCBE/CSEHarvardMLAStandardVancouverShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
APAAuthorCBE/CSEHarvardMLAStandardVancouverShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
APAAuthorCBE/CSEHarvardMLAStandardVancouverShortLong
Word

Download statistics

No data available

ID: 154732752