CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark

Publication: ResearchReport – Annual report year: 2010

Standard

CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark. / Sharp, Robin.

Kgs. Lyngby : Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321, 2010. (IMM-Technical Report-2010-07).

Publication: ResearchReport – Annual report year: 2010

Harvard

Sharp, R 2010, CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark. Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321, Kgs. Lyngby. IMM-Technical Report-2010-07

APA

Sharp, R. (2010). CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark. Kgs. Lyngby: Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321. (IMM-Technical Report-2010-07).

CBE

Sharp R 2010. CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark. Kgs. Lyngby: Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321. (IMM-Technical Report-2010-07).

MLA

Sharp, Robin CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark Kgs. Lyngby: Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321. 2010. (IMM-Technical Report-2010-07).

Vancouver

Sharp R. CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark. Kgs. Lyngby: Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321, 2010. (IMM-Technical Report-2010-07).

Author

Sharp, Robin / CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark.

Kgs. Lyngby : Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321, 2010. (IMM-Technical Report-2010-07).

Publication: ResearchReport – Annual report year: 2010

Bibtex

@book{d7fc90517f7348e8949778584ece817b,
title = "CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark",
abstract = "Denne rapport præsenterer og giver an analyse af resultaterne fra en undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgere i Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i efteråret 2009 af CIT-AWARE konsortiet, som et led i det overordnede projekt “Borgernes IT-sikkerhed”, der blev støttet af Statens Strategiske Forskningsråd. Undersøgelsen blev udført som en anonym, webbaseret spørgeskemaundersøgelse, hvor der blev stillet spørgsmål inden for 8 tekniske områder: Generelt kendskab til it-sikkerhed, Datasikring, Adgangskoder, Virus og andet ondskabsfuldt programmel, E-mail, Download, E-banking og ehandel og Mobiltelefoner. Undersøgelsens formål var at belyse hvad folk ved om it-sikkerhed og de praktiske foranstaltninger, der bruges for at opnå et højt sikkerhedsniveau, hvad folk har af holdninger til it-sikkerhed og hvordan folk opfører sig i praksis i situationer, hvor it-sikkerhed er af afgørende betydning. For at registrere den praktiske opførsel blev relevante spørgsmål stillet inden for rammerne af nogle interaktive scenarier, der efterligner situationer fra den almindelige brug af computeren. Denne tekniske tiltag blev kombineret med feedback til respondenterne med hensyn til, hvor godt de klarede sig i forhold til god sikkerhedsmæssig praksis. Det kunne konstateres, at denne fremgangsmåde havde en målbar oplærende effekt og således forøgede respondenternes præstation med hensyn til it-sikkerhed, en effekt som respondenterne selv fandt meget tilfredsstillende. Rapporten består af to dele. Del I beskriver undersøgelsens form og de overordnede resultater og anbefalinger. Del II indeholder en mere detaljeret præsentation af de spørgsmål, der indgik i undersøgelsen, og detaljeret statistisk materiale om de svar, som blev indsamlet.",
author = "Robin Sharp",
year = "2010",
publisher = "Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark

AU - Sharp,Robin

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Denne rapport præsenterer og giver an analyse af resultaterne fra en undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgere i Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i efteråret 2009 af CIT-AWARE konsortiet, som et led i det overordnede projekt “Borgernes IT-sikkerhed”, der blev støttet af Statens Strategiske Forskningsråd. Undersøgelsen blev udført som en anonym, webbaseret spørgeskemaundersøgelse, hvor der blev stillet spørgsmål inden for 8 tekniske områder: Generelt kendskab til it-sikkerhed, Datasikring, Adgangskoder, Virus og andet ondskabsfuldt programmel, E-mail, Download, E-banking og ehandel og Mobiltelefoner. Undersøgelsens formål var at belyse hvad folk ved om it-sikkerhed og de praktiske foranstaltninger, der bruges for at opnå et højt sikkerhedsniveau, hvad folk har af holdninger til it-sikkerhed og hvordan folk opfører sig i praksis i situationer, hvor it-sikkerhed er af afgørende betydning. For at registrere den praktiske opførsel blev relevante spørgsmål stillet inden for rammerne af nogle interaktive scenarier, der efterligner situationer fra den almindelige brug af computeren. Denne tekniske tiltag blev kombineret med feedback til respondenterne med hensyn til, hvor godt de klarede sig i forhold til god sikkerhedsmæssig praksis. Det kunne konstateres, at denne fremgangsmåde havde en målbar oplærende effekt og således forøgede respondenternes præstation med hensyn til it-sikkerhed, en effekt som respondenterne selv fandt meget tilfredsstillende. Rapporten består af to dele. Del I beskriver undersøgelsens form og de overordnede resultater og anbefalinger. Del II indeholder en mere detaljeret præsentation af de spørgsmål, der indgik i undersøgelsen, og detaljeret statistisk materiale om de svar, som blev indsamlet.

AB - Denne rapport præsenterer og giver an analyse af resultaterne fra en undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgere i Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i efteråret 2009 af CIT-AWARE konsortiet, som et led i det overordnede projekt “Borgernes IT-sikkerhed”, der blev støttet af Statens Strategiske Forskningsråd. Undersøgelsen blev udført som en anonym, webbaseret spørgeskemaundersøgelse, hvor der blev stillet spørgsmål inden for 8 tekniske områder: Generelt kendskab til it-sikkerhed, Datasikring, Adgangskoder, Virus og andet ondskabsfuldt programmel, E-mail, Download, E-banking og ehandel og Mobiltelefoner. Undersøgelsens formål var at belyse hvad folk ved om it-sikkerhed og de praktiske foranstaltninger, der bruges for at opnå et højt sikkerhedsniveau, hvad folk har af holdninger til it-sikkerhed og hvordan folk opfører sig i praksis i situationer, hvor it-sikkerhed er af afgørende betydning. For at registrere den praktiske opførsel blev relevante spørgsmål stillet inden for rammerne af nogle interaktive scenarier, der efterligner situationer fra den almindelige brug af computeren. Denne tekniske tiltag blev kombineret med feedback til respondenterne med hensyn til, hvor godt de klarede sig i forhold til god sikkerhedsmæssig praksis. Det kunne konstateres, at denne fremgangsmåde havde en målbar oplærende effekt og således forøgede respondenternes præstation med hensyn til it-sikkerhed, en effekt som respondenterne selv fandt meget tilfredsstillende. Rapporten består af to dele. Del I beskriver undersøgelsens form og de overordnede resultater og anbefalinger. Del II indeholder en mere detaljeret præsentation af de spørgsmål, der indgik i undersøgelsen, og detaljeret statistisk materiale om de svar, som blev indsamlet.

M3 - Rapport

BT - CIT-AWARE-09 - En undersøgelse af it-sikkerhed blandt borgerne i Danmark

PB - Technical University of Denmark, DTU Informatics, Building 321

ER -