Børns sukkervaner: Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn

Publication: Research - peer-reviewReport – Annual report year: 2011

Standard

Børns sukkervaner : Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn. / Iversen, Jeppe Decker; Matthiessen, Jeppe; Fagt, Sisse; Sørensen, Mette Rosenlund; Trolle, Ellen.

DK-2860 Søborg : Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, 2011. 66 p.

Publication: Research - peer-reviewReport – Annual report year: 2011

Harvard

APA

CBE

MLA

Iversen, Jeppe Decker et al. Børns sukkervaner: Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn DK-2860 Søborg: Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet. 2011.

Vancouver

Author

Iversen, Jeppe Decker; Matthiessen, Jeppe; Fagt, Sisse; Sørensen, Mette Rosenlund; Trolle, Ellen / Børns sukkervaner : Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn.

DK-2860 Søborg : Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, 2011. 66 p.

Publication: Research - peer-reviewReport – Annual report year: 2011

Bibtex

@book{c145f055e3824774a9bed87f172ed263,
title = "Børns sukkervaner: Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn",
abstract = "Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvalitativ interviewundersøgelse, der har undersøgt forældrepars bevæggrunde til at give deres børn sukkerholdige produkter. I undersøgelsen indgår forældrepar fra 16 børnefamilier med 4-12-årige børn med varierende sukkerindtag. Desuden inddrager undersøgelsen kvantitative data om barnets kost og familiens sundhedsadfærd fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2005-2008. Undersøgelsen er unik, eftersom kvantitativt datamateriale fra Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet ikke tidligere er kombineret med kvalitative interviewundersøgelser på samme population. Anvendelsen af et forskningsdesign baseret på både kvalitative og kvantitative metoder medvirker til, at børnenes sukkervaner undersøges ud fra et helhedsorienteret sundhedsperspektiv. Det betyder, at rapporten fokuserer på børns sukkervaner som en del af en samlet sundhedsadfærd i forhold til kost og fysisk aktivitet.",
author = "Iversen, {Jeppe Decker} and Jeppe Matthiessen and Sisse Fagt and Sørensen, {Mette Rosenlund} and Ellen Trolle",
year = "2011",
isbn = "978-87-92158-96-3",
publisher = "Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Børns sukkervaner

T2 - Undersøgelse af sukkerkulturen blandt børnefamilier med 4-12-årige børn

AU - Iversen,Jeppe Decker

AU - Matthiessen,Jeppe

AU - Fagt,Sisse

AU - Sørensen,Mette Rosenlund

AU - Trolle,Ellen

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvalitativ interviewundersøgelse, der har undersøgt forældrepars bevæggrunde til at give deres børn sukkerholdige produkter. I undersøgelsen indgår forældrepar fra 16 børnefamilier med 4-12-årige børn med varierende sukkerindtag. Desuden inddrager undersøgelsen kvantitative data om barnets kost og familiens sundhedsadfærd fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2005-2008. Undersøgelsen er unik, eftersom kvantitativt datamateriale fra Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet ikke tidligere er kombineret med kvalitative interviewundersøgelser på samme population. Anvendelsen af et forskningsdesign baseret på både kvalitative og kvantitative metoder medvirker til, at børnenes sukkervaner undersøges ud fra et helhedsorienteret sundhedsperspektiv. Det betyder, at rapporten fokuserer på børns sukkervaner som en del af en samlet sundhedsadfærd i forhold til kost og fysisk aktivitet.

AB - Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvalitativ interviewundersøgelse, der har undersøgt forældrepars bevæggrunde til at give deres børn sukkerholdige produkter. I undersøgelsen indgår forældrepar fra 16 børnefamilier med 4-12-årige børn med varierende sukkerindtag. Desuden inddrager undersøgelsen kvantitative data om barnets kost og familiens sundhedsadfærd fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2005-2008. Undersøgelsen er unik, eftersom kvantitativt datamateriale fra Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet ikke tidligere er kombineret med kvalitative interviewundersøgelser på samme population. Anvendelsen af et forskningsdesign baseret på både kvalitative og kvantitative metoder medvirker til, at børnenes sukkervaner undersøges ud fra et helhedsorienteret sundhedsperspektiv. Det betyder, at rapporten fokuserer på børns sukkervaner som en del af en samlet sundhedsadfærd i forhold til kost og fysisk aktivitet.

M3 - Rapport

SN - 978-87-92158-96-3

BT - Børns sukkervaner

PB - Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet

ER -