Sisse Fagt

Sisse Fagt

Senior Adviser

Mørkhøj Bygade 19, Building C, Room 150A

2860 Søborg

Denmark

Phone: 35887422

Fax: 35887119

Min forskning koncentrerer sig om danskernes kostvaner i forhold til sundhedsmål for kosten. Herunder analyser af kostmønstre – hvad karakteriserer grupper med usunde eller sunde kostvaner.

Jeg har rådgivningsopgaver, som har fokus på risikovurdering af andre stoffer end næringsstoffer samt rådgivningsopgaver til støtte for ernæringsoplysning.

CV

Education

1986 - 1987 Ernæringsfysiolog (B. Sc.) - Universitetet i Oslo
- 1989 Cand. brom. - Landbohøjskolen

Academic grades

MSc in human nutrition

BSc in Nutritional Physiology

Professional experience

2007 - Forsker - DTU Fødevareinstituttet, Afdelingen for Ernæring
2004 - 2007 Forsker - Danmarks Fødevareforskning, Afdelingen for Ernæring
1990 - 2003 Videnskabelig medarbejder - Fødevaredirektoratet (tidligere Levnedsmiddelstyrelsen), Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring, Afdeling for Ernæring
1988 - 1989 Konsulent - Levnedsmiddelstyrelsen, Storkøkkencentret

Expertise

Main research is devoted to investigation of nutritional profile of the dietary habit of children, adolescents and adults. Dietary patterns and their effect on nutritional status are investigated.
Advisory tasks deal with risk assessment of additives, contaminants etc. as well advisory tasks to support nutrition

Other information

Efteruddannelse

2008
- Academic writing, DM, København
- Personlig power, Ingeniørforeningen, København

2005
- Kemometri, Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole
- Introduction to SPSS, Ph.D. kursus, Københavns Universitet
- Forhandlingsteknik, personlig udvikling m.m. (tillidsrepræsentantkurser), Ingeniørforeningen, København

2003
- Content Management System, Dynamic Web. Uddannelse til lokalredaktør af www.dfvf.dk, Mærsk Data, København

2002
- Coaching, Dansk Magisterforening, København

1998
- Diverse superbrugerkurser (Excell, Word, Access, Powerpoint) i forbindelse med Fødevaredirektoratets oprettelse

1995
- Projektledelse, København

1994
- Academic writing, Ph.D.kursus, Dansk Magisterforening København
- Advanced Course in Nutritional and Lifestyle Epidemiology, Wageningen, Holland

1993
- Grundlæggende statistik, DIEU

1989
- Kursus i voksenpædagogik (undervisning og rådgivning), 4 uger, Tune Landboskole


Censorvirksomhed, vejleder

Medlem af censorkorpset i Levnedsmiddelvidenskab ved KU-Life (tidl. KVL) siden 1997 Censor ved Slagteriskolen 1993-1995 i ernæring
Vejleder af specialestuderende ved Forvaltningshøjskolen, Suhr´s Seminarium m.m.


Medlem af arbejdsgrupper, redaktørgrupper m.m. i forbindelse med udredninger/rådgivning

- Projektleder og koordinator af Nordisk arbejdsgruppe vedr. monitorering af kost, fysisk aktivitet og overvægt, 2007-2010.
- Task Force on Food Consumption. Eurostat. Danmarks repræsentant, 2007.
- Ingeniørens Fødevaretillæg. Medlem af redaktionspanelet, 2005 -.
- Task Force on Food Consumption. Eurostat. Danmarks repræsentant, 2005.
- Dialog projekt – DFVF i dialog med virksomheder om fremtidigt samarbejde. Medlem af arbejdsgruppen. 2005.
- Familie- og Forbrugerministerens tænketank for partnerskaber om sund mad og motion. Medlem af tænketanken, 2004-2006.
- Kost og ernæring. Medlem af den tværgående medarbejdergruppe, 2004-
- Kundskabsprojektet Nordic Plate. Medlem af arbejdsgruppe under Nordisk ministerråd, 2002-2004.
- Køn og sundhed. Medlem af den tværministerielle arbejdsgruppe under Regeringens ligestillingsarbejde, 2003.
- Hjemmesiden ”www.altomkost.dk” - medlem af redaktionsgruppen, 2002-2003.
- Indsatsgruppe ”Kostvaner og indtagsvurdering”. Indsatskoordinator for gruppens beskrivelse på Institut for fødevaresikkerhed og ernærings hjemmeside m.m. 2003.
- Mainstreaming. Medlem af projektgruppen under Fødevareministeriets ligestillingsprojekt, 2002-2003.
- Norbagreen. Medlem af arbejdsgruppe vedr. måling af frugt- og grøntindtag i Norden og Baltikum under Nordisk Ministerråd, 2001-2003.
- Projektleder af den landsdækkende kostundersøgelse 2000-2003.
- Nordgrønt. Medlem af arbejdsgruppe vedr. behovet for måling af frugt- og grøntindtag i Norden og Baltikum under Nordisk Ministerråd, 1998.
- Frugt og grøntsager. Anbefalinger for indtagelse. Veterinær- og Fødevaredirektoratet. Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1998.
- Helhedssyn på mælk og andre mejeriprodukter. Levnedsmiddelstyrelsen – Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1994.
- Codex committee on nutrition and foods for special dietary uses. Medlem af Levnedsmiddelstyrelsens udvalg for særlig ernæring i forbindelse med Codex Alimentarius, 1990-1993.
- Helhedssyn på frugt og grøntsager, Levnedsmiddelstyrelsen – Medlem af arbejds- og redaktørgruppe, 1990.
View graph of relations

Publications

(192)

View all »

  • E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet

    ISSNs: 1904-5581

    DTU Fødevareinstitutet, Denmark

    Local database

    Journal

  • Public Health Nutrition

    ISSNs: 1368-9800

    ISSNs (Electronic): 1475-2727

    Cambridge University Press, United Kingdom

    ISI indexed (2013): yes, FI (2013): 1

    Central database

    Journal

  • Helse

    ISSNs: 0018-0149

    ISSNs (Electronic): 1902-5025

    Helse - Active Living A/S, Denmark

    ISI indexed (2013): no

    Central database

    Journal

View all »

Activities

(217)
  • Frugt og grønt

    Activity: Appearance in mass mediaParticipation in Interview for Printed Media

  • Børn og unges kostvaner

    Activity: Appearance in mass mediaParticipation in Interview for Printed Media

  • Børns sukkervaner

    Activity: Appearance in mass mediaParticipation in Interview for Printed Media

View all »

View all »

View all »

Download as:
Download as PDF
Select render style:
ShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
ShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
ShortLong
Word
Download as: To download, please limit the number of search results to 1,000 or less.

Place of employment

Latest activities and conferences

ID: 591054