Sidsel Henriksen

Sidsel Henriksen

Building D, Room 005

Denmark

Phone: 35887184

Der er en stigende interesse for ikke varmebehandlede røgede kødprodukter af høj kvalitet - uden konserveringsmidler som f.eks. nitrit, og med lavt salt- og fedtindhold. Disse let konserverede produkttyper har givet anledning til veldokumenterede fødevarebårne udbrud med salmonella og verocytotoksiske E. coli (VTEC). Produktionsmetoderne har således ikke altid været i stand til at inaktivere patogenerne, og virksomhedernes egenkontrolprogrammer har efterfølgende ikke været gode nok til at afsløre dette.

Et øget kendskab til bakteriers fysiologiske respons på givne produktionsprocesser vil kunne bidrage til forståelsen af hvilke produktionsomstændigheder, der højner produktsikkerheden.

Jeg forsøger i mit ph.d.-projekt at belyse, hvorvidt patogener under de givne procesforhold i let konserverede kødprodukter opretholder fuldt eller nedsat infektivitets potentiale - eller bliver ikke-infektive. De opnåede infektivitetsdata kan potentielt inddrages i matematiske risikovurderingsmodeller.

CV

Education

- 2005 Kandidat i Molekylærbiologi og Miljøbiologi (Cand. scient. ) - Roskilde Universitetscenter (RUC)
2008 - Ph.d.-studerende - DTU Fødevareinstituttet

Academic grades

Ph.d.-studerende

Cand. scient.

Professional experience

2005 - 2006 Videnskabelig medarbejder - Roskilde Universitetscenter (RUC), Institut for Biologi og Kemi
- 2006 Konsulent bistand - BIOCEN – Center for bioressourcer
- 2007 Projektansættelse: Offentlig myndighedshåndtering af jordforureningsområdet - Region Sjælland
- 2008 Videnskabelig medarbejder - DTU Fødevareinstituttet

Languages

Dansk: modersmål, Engelsk: flydende i skrift og tale, Fransk: højt forståelsesniveau, behersker tale og skrift, Tysk: turistniveau i skrift og tale

Expertise

Der er en stigende interesse for ikke varmebehandlede røgede kødprodukter af høj kvalitet - uden konserveringsmidler som nitrit, og med lavt salt- og fedtindhold. Disse let konserverede produkttyper har givet anledning til veldokumenterede fødevarebårne udbrud med Salmonella og verocytotoksiske E. coli (VTEC). Produktionsmetoderne har således ikke altid været i stand til at inaktivere patogenerne, og virksomhedernes egenkontrolprogrammer har efterfølgende ikke været gode nok til at afsløre dette.

Et øget kendskab til bakteriers fysiologiske respons på givne produktionsprocesser vil kunne bidrage til forståelsen af hvilke produktionsomstændigheder, der højner produktsikkerheden.

Jeg forsøger i mit ph.d.-projekt at belyse, hvorvidt patogener under de givne procesforhold i let konserverede kødprodukter opretholder fuldt eller nedsat infektivitets potentiale - eller bliver ikke-infektive. De opnåede infektivitetsdata kan potentielt inddrages i matematiske risikovurderingsmodeller.
View graph of relations
  • Applied and Environmental Microbiology

    ISSNs: 0099-2240, 00992240

    ISSNs (Electronic): 1070-629

    American Society for Microbiology, United States

    ISI indexed (2013): yes, FI (2013): 2

    Central database

    Journal

  • Biodegradation

    ISSNs: 0923-9820, 09239820

    ISSNs (Electronic): 1572-9729

    Springer Netherlands, Netherlands

    ISI indexed (2013): yes, FI (2013): 1

    Central database

    Journal

Download as:
Download as PDF
Select render style:
ShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
ShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
ShortLong
Word
Download as: To download, please limit the number of search results to 1,000 or less.

Place of employment

Latest activities and conferences

ID: 42013