Lektor Jørgen Risum forsker og underviser i fødevareteknologi. Forskningen omfatter specielt modellering af fremstillingsprocesser med henblik på at kunne optimere disse med hensyn til mindsket energiforbrug og bevaring af kvalitet. Forskningen er ikke blot baseret på enkelte processer, men sigter på at beskrive hele procesforløb, hvor det er proces-produkt interaktion, der modelleres over hele forløbet. I undervisningen sigtes på at give de studerende mulighed for at få overblik over processer og disses sammenhænge ved produktion i stor skala. The research of associate professor Jørgen Risum is focused on the physical modelling and understanding of interactions between processing conditions and final product quality. The aim is to optimize processes with respect to minimized energy consumption and high conservation of food quality in industrial productions. The research is not restricted to single processes, but aims at total processing lines.

CV

Education

1969 - 1973 Kemiingeniør - Danmarks Ingeniørakademi

Academic grades

Kemiingeniør

Professional experience

1981 - Lektor - Danmarks Tekniske Universitet, DTU Fødevareinstituttet (tidligere IFAK og BioCentrum-DTU)
1977 - 1981 Ajunkt (DIA-K) - Danmarks Ingeniørakademi, Kemiafdelingen
1974 - 1977 Kemiingeniør (ffs) - Forsøgsfjerkræslagteriet

Languages

Engelsk, Tysk

Expertise

Mit interesseområde er fødevareproduktion i den bredeste forstand. Målet med mit arbejde er at optimere processer med hensyn til energi- og tidsforbrug under bevaring af den bedst mulige kvalitet. Dette forsøges opnået ved modellering (matematisk og fysisk) af processer. Ikke blot af de enkelte procestrin, men af hele processer. Denne overordnede indgangsvinkel med hensyn til at se på proces-produkt interaktioner i hele procesforløb udnyttes også i forbindelse med undervisning i Fødevareproduktion og Fødevareteknologi.

International experience

Udsendt som kortidsekspert for DANIDA til Beijing (1983)
View graph of relations

View all »

View all »

Download as:
Download as PDF
Select render style:
ShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
ShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
ShortLong
Word
Download as: To download, please limit the number of search results to 1,000 or less.

Latest activities and conferences

ID: 2195885