Inge Tetens

Inge Tetens

Professor

Mørkhøj Bygade 19, Building C, Room 118

2860 Søborg

Denmark

Phone: 35887400

Mobile: 51157480

Fax: 35887119

Jeg er professor i ernæring på Fødevareinstituttet, Afdelingen for Ernæring og faggruppeleder for forskningsgruppen for populationsbaserede interventionsstudier  . Mit primære fokus er ernæring i relation til fødevarer og de dertil knyttede problemstillinger i relation til sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse set i et folkesundhedsperspektiv. Forskningsmæssigt og undervisningsmæssigt har jeg bred erfaring indenfor både basale og anvendte ernæringsområder. Også rådgivningsmæssigt repræsenterer jeg ekspertise på internationalt niveau.

Uddannelsesmæssigt har jeg en kandidatgrad i levnedsmiddelvidenskab fra Den Kgl. & Vet. Landbohøjskole (KVL) i 1984, en MSc i human nutrition ved London School of Hygiene and Tropical Medicien, Uni of London, UK i 1987 og en Phd-grad i levnedsmiddelvidenskab og ernæring ved KVL fra 1990. Denne faglige baggrund har skabt en god basis for de erhvervsmæssige, forsknings- og undervisningsmæssige erfaringer fra en række ansættelser i industrien, ved forskningsinstitutioner og universiteter.

Min publicationsliste omfatter omkring 100 videnskabelige artikler, ca 10 bogkapitler, og mere end 500 faglige rapporter samt præsentationer ved ernæringsrelaterede konferencer mm. Jeg har vejledt 10+ Phd studerende, mere end 30 kandidatstuderende og 14 bachelorstuderende.

Indenfir rådgivningsområdet har jeg været involveret i en række aktuelle nationale rådgivningsopgaver for Fødevarestyrelsen og det tidligere Motions- og Ernæringsråd. Jeg er medlem af Ernæringspanelet i European Food Safety Authority (EFSA) samt dennes to ekspertgrupper for sundhedsanprisninger og for populations-referenceværdier. Jeg deltager i arbejdsgruppen under Nordisk Ministerråd for opdatering af de Nordiske Næringsstofanbefalinger og er formand for evidensgruppen bag opdateringen af de danske kostråd. I perioden 2001-2008 var jeg formand for Selskabet for Ernæringsforskning.

CV

Education

- 1990 Ph.D. Food Science and Nutrition - RVAU
- 1987 MSc Human Nutrition - London School Hyg & Trop Med, Uni of London, UK
- 1984 MSc Food Science and Technology - Royal Vet. & Agric. Uni. (RVAU), DK

Academic grades

Cand. Brom

MSc Human Nutrition

Phd Levnedsmiddelvidenskab

Professional experience

1987 - 1989 PhD student - RVAU c/o Dept. Anim Phys & Biochem, Nat Agric Res Inst., Foulum
1990 - 1990 Nutrition specialist - R&D, Danisco, Brabrand
1991 - 1992 Research Assistant - Graduate School of Nutr & Home Econ, Uni. Of Aarhus,
1992 - 1993 Research Assistant - Centre f. Tropical Agriculture, RVAU
1994 - 1996 Research Associate Prof - Institute of Human Nutrition, RVAU
1996 - 2005 Associate Prof - Institute of Human Nutrition, RVAU
2005 - Head of Department - National Food Institute, DTU, Dept. Nutrition

Languages

Dansk (mundtlig og skriftlig), Engelsk (mundtlig og skriftlig), Tysk (til husbehov), Fransk (til husbehov)

Expertise

Inge Tetens’s research activities include nutritional aspects of food, nutrients and health, including nutritional aspects of food patterns and food and nutrient intakes from a public health perspective. Research activities include effectiveness studies of food or nutrient interventions at schools and work places among free-living subjects. National and international advisory activities comprise public health nutrition, including implementation of the concept of nutrient profiles and health claims. Supervision Inge Tetens has supervised or co-supervised 10 Ph.D. students. She has supervised more than 30 MSc- students and 15 BSc students.

Other information

Academic Honours and Awards:

1986-1987: Ph.d. scholar, Human Nutrition, London School of Hygiene and Tropical Med, Uni. Of London, UK
View graph of relations

Publications

(860)

View all »

  • The British Journal of Nutrition

    ISSNs: 0007-1145, 1475-2662, 00071145

    Cambridge University Press, United Kingdom

    FI (2013): 1, ISI indexed (2013): yes

    Central database

    Journal

  • Annals of Nutrition and Metabolism

    ISSNs: 0250-6807

    S./Karger AG, Switzerland

    FI (2013): 1, ISI indexed (2013): yes

    Central database

    Journal

  • Public Health Nutrition

    ISSNs: 1368-9800

    Cambridge University Press, United Kingdom

    FI (2013): 1, ISI indexed (2013): yes

    Central database

    Journal

View all »

Activities

(43)

View all »

View all »

Download as:
Download as PDF
Select render style:
ShortLong
PDF
Download as HTML
Select render style:
ShortLong
HTML
Download as Word
Select render style:
ShortLong
Word
Download as: To download, please limit the number of search results to 1,000 or less.

Place of employment

Latest activities and conferences

ID: 675678